Επιστροφές - αλλαγές

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
Α. Επιστροφή προϊόντος από μέρους του πελάτη και αντικατάστασή του με άλλο  .
To sportys.gr  θέλοντας να εξασφαλίσει την ομαλή και σίγουρη αγορά ενός προϊόντος από τον αγοραστή, δίνει τη δυνατότητα επιστροφής και αντικατάστασής του από άλλο ή από το ίδιο σε διαφορετικό μέγεθος, εάν είναι διαθέσιμο. Η αντικατάσταση του προϊόντος εντός Ελλάδος θα γίνεται δεκτή μόνο στην περίπτωση που αυτό είναι στην αρχική-εργοστασιακή του κατάσταση. Το αίτημα για αντικατάσταση ενός προϊόντος θα πρέπει να γίνει   μέσω mail (
[email protected]) ή πατώντας ΑΛΛΑΓΗ . Αφού γίνει η συνεννόηση με το αρμόδιο τμήμα της εταιρείας θα μπορεί ο πελάτης να επιλέξει ένα άλλο προϊόν από τη σελίδα του sportys.gr. Το νέο προϊόν αποστέλλεται χωρίς να χρειαστεί να μας αποστείλλετε το επιστρεφόμενο. Οταν η εταιρεία courier φτάσει στο χώρο του πελάτη αφήνει το νέο προϊόν και παίρνει το επιστρεφόμενο  Σε αυτή την περίπτωση το κόστος μεταφοράς του προϊόντος βαρύνει τον πελάτη και είναι 4,90 € χωρίς να χρειστεί να πληρώσετε κάτι επιπλέον για την μεταφορά του επιστρεφόμενου προϊόντος. Εάν το κόστος του αρχικού προϊόντος και της μεταφοράς ξεπερνά το κόστος του προϊόντες με το οποίο αντικαθίσταται τότε το επιπλέον ποσό επιστρέφεται κατόπιν συνεννόησης με την εταιρία .  Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω ισχύουν και στην περίπτωση που ο πελάτης δεν επιβαρύνθηκε τα έξοδα αποστολής, λόγω του γεγονότος ότι η αρχική παραγγελία ξεπερνούσε τα 50 ευρώ. Για όλες τις περιπτώσεις η επιστροφή του προς αντικατάσταση προϊόντος θα πρέπει να γίνεται μαζί με όλα τα έγγραφα τα οποία συνόδευαν το προϊόν (π.χ. Απ. Λιανικής κ.ο.κ) και πλήρη την συσκευασία του. Η διαδικασία των αλλαγών ισχύει μόνο για παραγγελίες εντός Ελλάδος . Σε περίπτωση αλλαγής της τιμής του προϊόντος στο ενδιάμεσο διάστημα , κατωχυρώνεται η αρχική τιμή του προϊόντος είτε αυτή αυξήθηκε είτε μειώθηκε .
 
Στην περίπτωση που βρίσκεστε εκτός Ελλάδος, και θέλετε να αλλάξετε κάποιο προϊόν θα πρέπει να κάνετε μία νέα παραγγελία για το προϊόν που σας ενδιαφέρει και να την πληρώσετε με τον ίδιο τρόπο που έγινε η πληρωμή της αρχικής παραγγελίας. Παραλληλα θα πρέπει να μας αποστείλετε το επιστρεφόμενο προϊόν.Η επιστροφή του προϊόντος μπορεί να γίνει και με το επίσημο ταχυδρομείο της χώρας σας, αρκεί να σας παρέχει τον αριθμό αποστολής .  Μόλις λάβουμε το επιστρεφόμενο προϊόν θα σας επιστρέψουμε την αξία του στο μέσο με το οποίο την πληρώσατε σε 1-2 εργάσιμες μέρες .

   Περιπτώσεις

  • Στην περίπτωση που ο αγοραστής επιθυμεί να παραλάβει το ίδιο προϊόν ή προϊόν ίσης αξίας και είχε καταχωρήσει την υπηρεσία Αλλαγή με 1 € , τότε η αλλαγή γίνεται χωρίς καμία επιβάρυνση . Σε περίπτωση που δεν είχε καταχωρήσει την υπηρεσία Αλλαγή με 1 € επιβαρύνεται με κόστος 4.90 € τα οποία θα καταβάλει στον κούριερ κατα την παράδοση .
  • Στην περίπτωση που ο αγοραστής επιθυμεί να παραλάβει ένα προϊόν αξίας 30 € και να επιστρέψει ένα προϊόν αξίας 40 € τότε θα γίνει επιστροφή χρημάτων 5.10 € , καθώς θα αφαιρεθούν απο την επιστροφή του τα έξοδα αλλαγής 4.90 € . Η επιστροφή γίνεται στο αντίστοιχο μέσο με το οποίο πλήρωσε 3-7 εργάσιμες μέρες από την παραλαβή του επιστρεφόμενου προϊόντος. Εάν είχε πληρώσει με αντικαταβολή η επιστροφή θα γίνει σε τραπεζικό λογαριασμό που θα μας υποδείξει ο ίδιος.
  • Στην περίπτωση που ο αγοραστής επιθυμεί να παραλάβει ένα προϊόν αξίας 60 € και να επιστρέψει ένα προϊόν αξίας 40 € τότε θα πρέπει να καταβάλει τη διαφορά 20 € και το κόστος της αλλαγής 4.90 € , συνολικά 24.90 € κατά την παράδοση-παραλαβή των προϊόντων .
  • Στην περίπτωση που ο αγοραστής επιθυμεί να παραλάβει προϊόντα αξίας 90 € και να επιστρέψει προϊόντα αξίας 30 € τότε θα επιβαρυνθεί  με έξοδα μόνο 2.50 € καθώς η αξία της διαφοράς μεταξύ των προϊόντων υπερβαίνει τον όριο των 50 € για δωρεάν μεταφορικά κατατην αποστολή. Δηλαδή θα πληρώσει 60 € διαφορά σύν 2.5 € έξοδα αλλαγής , σύνολο 62.5 € .
  • Σε καθε περίπτωση ο αγοραστής δεν επιβαρύνεται με έξοδα αλλαγής εάν έχει καταχωρήσει στην αρχική του παραγγελία την υπηρεσία Αλλαγή με 1 € .
  • Σε κάθε περίπτωση η διαφορά που πρέπει να πληρωθεί υπολογίζεται μεταξύ των προϊόντων , και δεν υπολογίζονται τα έξοδα αποστολής την αρχικής παραγγελίας .

 

Β. Επιστροφή προϊόντος λόγω λάθους της sportys.gr
Σε περίπτωση λανθασμένης αποστολής προϊόντος,  η sportys.gr αναλαμβάνει πλήρως την αντικατάσταση και αποστολή του σωστού προϊόντος στον αγοραστή, καλύπτοντας εξ ολοκλήρου το κόστος αποστολής του, με την προϋπόθεση ότι το προϊόν θα επιστραφεί στην αρχική-εργοστασιακή του κατάσταση. Το αίτημα αντικατάστασης θα πρέπει να γίνει σε 3 ημέρες από την παραλαβή του λανθασμένου προϊόντος και αφού προηγηθεί επικοινωνία, τηλεφωνική (2108066600 2831024950) ή μέσω mail (
[email protected]), από την μεριά του αγοραστή με την εταιρία ενώ αφορά το ίδιο προϊόν και μέγεθος της αρχικής παραγγελίας . Για όλες τις περιπτώσεις η επιστροφή, του προς αντικατάσταση προϊόντος, θα πρέπει να γίνεται μαζί με όλα τα έγγραφα τα οποία συνόδευαν το προϊόν (π.χ. Απ. Λιανικής κ.ο.κ) και πλήρη την συσκευασία του.
To SPORTYS.GR δε δεσμεύεται στην ύπαρξη του επιθυμητού μεγέθους κατά την αλλαγή. Η δωρεάν αλλαγή ισχύει και στην περίπτωση αλλαγή σε άλλο μοντέλο.


Γ. Επιστροφή προϊόντος με αντίστοιχη επιστροφή χρημάτων
To sportys.gr  θέλοντας να παρέχει το καλύτερο στον αγοραστή, δίνει τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση που ο πελάτης επιθυμεί την επιστροφή του προϊόντος. Η αντικατάσταση του προϊόντος θα γίνεται δεκτή μόνο στην περίπτωση που αυτό είναι στην αρχική-εργοστασιακή του κατάσταση. Το αίτημα για αντικατάσταση ενός προϊόντος θα πρέπει να γίνει μέσα σε επτά (7) ημερολογιακές ημέρες από την παραλαβή του τηλεφωνικά (2108066600 2831057713 2831024950)  ή μέσω mail (
[email protected]). Η επιστροφή των χρημάτων θα γίνεται μέσα σε τρεις (5) έως επτά (7)  εργάσιμες ημέρες από την παραλαβή του προϊόντος από την εταιρεία μας. Σε αυτή την περίπτωση το κόστος μεταφοράς του προϊόντος βαρύνει τον πελάτη. Εάν ο πελάτης έχει πληρώσει τα μεταφορικά στην αποστολή του προϊόντος τότε επιβαρύνεται μόνο με το ποσό που αντιστοιχεί στα έξοδα επιστροφής του (2,5 €) εφόσον το στείλει με χρέωση του Sportys.gr.   Η επιστροφή του αρχικού προϊόντος θα γίνεται με εταιρεία courier την οποία θα επιλέγει to sportys.gr Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω ισχύουν και στην περίπτωση που ο πελάτης δεν επιβαρύνθηκε τα έξοδα αποστολής λόγω του γεγονότος ότι η αρχική παραγγελία ξεπερνούσε τα 50 ευρώ. Εάν ο πελάτης δεν είχε επιβαρυνθεί με τα έξοδα αποστολής στην παραγγελία του , τότε στην περιπτωση επιστροφής χρημάτων αφαιρούνται 3,5 € για την αποστολή του προϊόντος συν 2,5 € για την επιστροφή του (σύνολο 6 €).  Για όλες τις περιπτώσεις η επιστροφή του προς αντικατάσταση προϊόντος θα πρέπει να γίνεται μαζί με όλα τα έγγραφα τα οποία συνόδευαν το προϊόν (π.χ. Απ. Λιανικής κ.ο.κ) και πλήρη την συσκευασία του.

Σε περίπτωση που η αγορά σας είχε παραπάνω από ένα προϊόν και ξεπερνούσε τα 50 € (χωρίς μεταφορικά ) , επιστραφούν ένα ή περισσοτερα προϊόντα και η αξία της παραγγελίας μειωθεί κάτω από τα 50 € , τότε από το ποσό που πρέπει να επιστραφεί αφαιρούνται 3,5 € της αρχικής αποστολής και 2,50 € της επιστροφής (σύνολο 6 € )

Για να προχωρήσετε σε επιστροφή χρημάτων θα πρέπει να αποστείλετε το προϊόν με την ίδια κούριερ με την οποία το λάβατε και χρέωση παραλήπτη ( κόστος 2,5 € το οποίο αφαιρείται από το ποσό επιστροφής ) παίρνοντας από την κούριερ τον αριθμό αποστολής του επιστρεφόμμενου δέματος . Εναλλακτικά μπορείτε να αποστείλετε το δέμα με δική σας χρέωση και όποιον τρόπο επιθυμείτε ( η ευθύνη μεταφοράς βαρύνει τον αποστολέα). Αφού στείλετε το δέμα  θα πρέπει να μας καλέσετε (2108066600 2831057713 2831024950) ή να μας αποστείλετε mail ([email protected] ) και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό αποστολής του επιστρεφόμενου δέματος και τον τραπεζικό λογαριασμό λογαριασμό στον οποίο θα γίνει η επιστροφή χρημάτων. Τα χρήματα θα κατατεθούν σε τρεις (3) έως επτά (7) εργάσιμες μέρες από την παραλαβή του δέματος από το Sportys.gr . Όταν θα γίνει η επιστροφή θα ενημερωθείτε με γραπτό μήνυμα στο κινητό που δηλώσατε ή στο mail σας εάν δεν έχετε δηλώσει αριθμό κινητού τηλεφώνου .

Περιπτώσεις

  • Πελάτης ο οποίος αγόρασε ένα προϊόν με αξία 30 € και πλήρωσε μεταφορικά 3.5 € δηλαδή συνολικά 33.5 € , εάν επιστρέψει το προϊόν με χρέωση του sportys.gr θα λάβει επιστροφή 27.50  € ( αφαιρείται από την αξία του προϊόντος το κόστος επιστροφής 2.5 € )
  • Πελάτης ο οποίος αγόρασε ένα προϊόν αξίας 60 € και δεν πλήρωσε μεταφορικά , εάν επιστρέψει το προϊόν με χρέωση του sportys.gr θα λάβει επιστροφή 54 € ( αφαιρείται το κόστος αποστολής 3,5 € και επιστροφής 2,50 €)
  • Πελάτης ο οποίος αγόρασε δύο ή περισσότερα προϊόντα με συνολική αξία 60 € και δεν χρεώθηκε μεταφορικά , εάν επιστρέψει ένα προϊόν αξίας 20 € με χρέωση του sportys.gr  ,θα λάβει επιστροφή 14 € (το κόστος της αρχικής παραγγελίας κατεβαίνει κάτω από τα 50 € και χρεώνονται τα έξοδα αποστολής 3.50 € καθώς και τα 2.50 € της επιστροφής )
  • Πελάτης ο οποίος αγόρασε δύο ή και περισσότερα προϊόντα αξίας 80 € και δεν χρεώθηκε μεταφορικά , εάν επιστρέψει ένα προϊόν αξίας 20 €  με χρέωση του sportys.g, θα λάβει σαν επιστροφή 17.50 € ( η αξία ης αρχικής του παραγγελίας παραμένει πάνω από 50 € άρα δεν χρεώνονται τα έξοδα αποστολής 3.50 €  )
  • Σε κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσης το κόστος αποστολής της αρχικής παραγγελίας μειώνεται κατά 1 € εάν ο πελάτης έχει πληρώσει με κατάθεση ή Paypal άρα και οι κράτηση που γίνεται στα μεταφορικά είναι  μειωμένη κατά 1 € . Η μείωση αυτή δεν ισχύει στην περίπτωση πληρωμής με πιστωτική/χρεωστική καρτα .

Δ.  Επιστροφές εκτός Ελλάδος με αντίστοιχη επιστροφή χρημάτων

       Σε περίπτωση που λάβατε κάποιο προϊόν εκτός Ελλάδος μπορείτε να μας το επιστρέψετε και να σας επιστρέψουμε τα χρήματά σας . Η επιστροφή του προϊόντος μπορεί να γίνει και με το επίσημο ταχυδρομείο της χώρας σας, αρκεί να σας παρέχει τον αριθμό αποστολής         Μόλις λάβουμε το επιστρεφόμενο προϊόν θα σας επιστρέψουμε την αξία του στο μέσο με το οποίο την πληρώσατε σε 1-2 εργάσιμες μέρες .Η επιστροφή χρημάτων αφορά μόνο την αξία του προϊόντος και όχι τα μεταφορικά της αρχικής αποστολής.